Pismo Udruge udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata

Dragi i poštovani prijatelji iz Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, prijatelji ove udruge, sve vas iz dubine srca naših udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije pozdravljam na ovome, prigodnom adventskom susretu koji se događa nadomak zgrade naše gradske uprave, tradicionalnog prijatelja sviju nas.
Sa ovoga mjesta u nebeske visine, u slavu rođenja Isusa, poletjeti će naši baloni u svojoj misiji prenošenja ljubavi i radosti i onim dvjema milijardi ljudi što se prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije bori s problemima vezanim uz nepravilan rad ove male žlijezde.

Samo ljubav dijeljenjem se umnožava, snagu i radost nam daje tako nužnim za naše zdravlje. Mi udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata zahvalne smo što smo dio vaše udruge i tako nam pomažete u ovim ponovno iznimno teškim vremenima po našu jedinu nam Domovinu. Zajedno možemo lakše prebroditi sve teškoće s kojima se susrećemo. Ostale smo bez svojih supruga, djeca bez očeva, majke bez sinova i kćeri u našem Domovinskom ratu i same smo se snalazile u brojnim stresnim situacijama koje su ostavile tragove i na naše zdravlje i zdravlje naše djece. No, vještinom življenja kojima nas podučavate i vjerom u Boga, nadjačavamo rastuće izazove i danas nam nemirnog življenja u Domovini. Čak i više iskrenim darivanjem sebe jedni drugima ojačavamo i našu spremnost da uvijek i svugdje u ljubavi i slozi pomognemo našoj Hrvatskoj da hoda i prohoda sigurnijim putovima svoga opstanka, a što je bio san i težnja svih naših poginulih za slobodu Domovine, pa i našeg herojskog generala Slobodana Praljka.

Bog s vama.

Sretan i blagoslovljen Božić i Nova Godina.